Kanadské bloudění vyšlo!

Kanadské bloudění

Kanadské bloudění

Mohu s potěšením oznámit, že nové vydání knihy Kanadské bloudění je na světě. Výtisky jsem dnes převzal od vydavatele a v nejbližších dnech je rozešlu všem, kteří o knihu projevili zájem.

Je namístě ohlédnout se za tím, co novému vydání předcházelo. 

Nápad znovu vydat knihu visel ve vzduchu několik let. Předchozí vydání bylo co do počtu omezené, navíc knihy nebyly distribuovány v běžné prodejní síti…

Jednání s potenciálními vydavateli nikam nevedla a přibývalo těch, kdo měli o knihu zájem. Prvotním problémem byly finanční náklady. Nebylo možné dopředu odhadnou, kolik čtenářů si knihu koupí, nebylo možné dopředu zjistit konečné výrobní náklady.

V této vcelku bezvýchodné situaci jsem dostal nápad vydat knihu nestandardním způsobem. Tak, že si zájemci výtisk dopředu zaplatí a vydá se jen tolik knih, kolik bude objednáno. S nápadem jsem oslovil autora knihy Jima a jeho ženu Reginu, moji spolužačku a kamarádku z dětství. Nápad se jim zalíbil.

Oslovili jsme několik vydavatelů. Z těch, kteří byli ochotni spolupracovat, jsme vybrali brněnské knihkupectví a vydavatelství Šuplík.cz.

Kanadské bloudění, obálka nového vydání knihy

Kanadské bloudění, obálka nového vydání knihy

Následovala mravenčí práce. Nová kontrola původního textu – oceňuji trpělivost Giny. Výběr vhodných fotografií – tady patří zas poděkování Jimovi, který nakonec nalezl všechny použitelné diapozitivy a negativy.

V této fázi se práce na čas přerušila – Česká pošta nezklamala a prakticky od mých dveří vrátila zásilky s negativy zpět do USA. Muselo se čekat znovu.

Poté, co zásilka skutečně doputovala do mých rukou, mohl svou práci zahájil grafik. Vybral vhodné fotografie, realizoval několik návrhů obálky. Až pak bylo možné udělat přesnou kalkulaci nákladu.

V té chvíli už jsme s Ginou dávali dohromady seznam zájemců. Jsou z celého světa. Od Evropy po Ameriku, Austrálii. Jejich konečný počet se přiblížil dvěma stovkám. Pak už zbývalo od všech vybrat předplatné. A započala výroba knihy: včera byla dokončena poslední.

Poděkování Jimovi a Gině jsem již vyslovil. Musím poděkovat také vydavateli za profesionálně odvedenou práci a v neposlední řadě všem zájemcům – předplatitelům. Jejich důvěra ve vložené finanční prostředky umožnila vydání knihy realizovat.

Přeji krásné okamžiky při čtení knihy. Pokud se v budoucnu objeví dostatečný počet dalších zájemců, bude možné realizovat dotisk knihy.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kanadské bloudění. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

30 komentářů: Kanadské bloudění vyšlo!

  1. lojzo napsal:

    Hurá! Na knižku sa teším, aj keď pravdupovediac konečná podoba obálky nie je moja šálka kávy.

  2. lojzo napsal:

    No, štýl evokuje roky sedemdesiate (to je snáď zámer, ale mne sa nepáči), písmo titulu knihy je hrozné (tie „plastické“ trojdimenzionálne fonty by mali zakázať), kompozícia je zlá (v strede je medzera medzi prednými nohami koňa, teda miesto s najväčším kontrastom z celej fotky) a naviac je kus koňa odrezaný, čo mi dosť vadí.
    Páči sa mi akurát font mena autora (a aj ten je zle poodsadzovaný, medzery v slove „Václav“ sú očividne širšie než v ostatných dvoch – a ešte k tomu obidve Véčka utekajú od „ácla“) a samozrejme hora v pozadí.
    No, bolo ti to treba? 😉

    • pepa napsal:

      Bylo, bylo.
      Souhlasím. Tu mezeru mohl Jim zakrýt puškou. Ale asi v té chvíli nevěděl, že ho fotí na budoucí knihu, tak se na to vykašlal.( 😛 )
      (ne, rád jsem si tvůj názor přečetl; ale ber to tak, že ten, kdo to fotografoval, to takto opravdu viděl; takže je to z reálného života)

    • Jago napsal:

      Lojzo, bolo ti treba písať takú recenziu na obálku? Než jsem si ji přečetl, docela se mi ta obálka líbila, ale teď jsi mě nahlodal. Nevadí, obsah za to stojí. 🙂

  3. SV napsal:

    gratulujem k dílu zdařilému 😉

  4. SV napsal:

    obáločka sa mi síce viacej páčila tá vlkotlapičková, ale dá sa to vidieť aj tak, že ten koník do obálky prichádza 😎

  5. SV napsal:

    „Jejich důvěra ve vložené finanční prostředky umožnila vydání knihy realizovat.“
    snáď v teba? 8 – )

  6. Patrik napsal:

    Diky za knihu, uz ji mam skoro doctenou. Kolik se nakonec udelalo vytisku, pokud to neni tajne? Nebude Vaclav vydavat i knihu z amazonie? Jak jsem s nim byl pred par lety tak o tom mluvil jako o hotove veci 🙂 bylo by to supr, jeste jednou dik

    • pepa napsal:

      Téměř dvě stě výtisků 😉 .Kniha z Amazonie se k vydání zatím nepřipravuje, pokud vím 🙁 .

  7. Palicka napsal:

    Ahoj, vypada to, ze jsem promeskala. Uz davate dohromady seznam zajemcu o dalsi vydani? Nebo mohu poprosit nekoho z kamaradu aspon o zapujceni? Moc diky.

  8. Ahoj Pepo,
    slyším prvně o knížce Kanadské bloudění – a prosím, mám zájem a tímto se hlásím o případný dotisk. Souhlasím s posláním peněz předem.
    Děkuju
    Kateřina

  9. Alex napsal:

    Dobry den,
    rad bych vedel, kde se da knizka objednat. Vi nekdo?
    Dekuji.

    • pepa napsal:

      Alexi, knihu momentálně objednat nelze. Je beznadějně rozebrána. Možná by byla u autora k dispozici ještě anglická verze. Pokud bys měl o tuto zájem, napiš. Pokusil bych se získat podrobnosti.

  10. pepa napsal:

    Smutná zpráva přišla od Giny, Jimovy manželky:
    Drazí Přátelé a Rodino,
    s bolestí v srdci Vám oznamuji, že Václav Jim Šťastný „Lucky Jim“ zemrel doma dne 31. října.
    Rozloučíme se s ním na hřbitově v Pine AZ dne 9. listopadu v 10:30. Jste vítáni osobně či v myšlenkách a předem Vám všem děkuji za Vaše vyjádření soustrasti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *