Tatranské vrcholy – vzpomínka

Hlinská veža

Hlinská veža

U sté části mého seriálu o tatranských vrcholech se objevil neveselý komentář…

„Dobrý deň … našlo mi Vašu stránku, keď som hľadala Hlinskú vežu … tá mi vzala 7.9.2013 navždy môjho staršieho syna … mal 32 rokov … oslávili sme jeho narodeniny a o 2 týždne tu už nebol … bol zanietený horolezec-tatranec a Hlinská sa mu stala osudnou … nevieme čo sa stalo … mal zlezené náročnejšie vrcholy, ako aj 3 4-tisícovky v Alpách, bol zodpovedný … ostali nám na neho len nádherné spomienky a plno fotiek z jeho potuliek Tatrami …Máte tu nádherné zábery samotnej Hlinskej a aj pohľady z nej … som Vám vďačná za ne … a určite si pozriem a prečítam aj ostatné príspevky na Vašej stránke … Zo srdca Vám prajem veľa ďalších výstupov a šťastných návratov domov … synovi som stále hovorila: „Maj na pamäti, že hory omyly neodpúšťajú…“ Majte to na pamäti aj Vy. „
Tatiana

7. září 2013 bylo pro Michala Barzíka osudným dnem. Co se  tehdy stalo na Hlinskej veži, nikdo neví. Jak jeho maminka říká, hory omyly neodpouštějí.

Michalova maminka mi poslala k nahlédnutí fotografie, které její syn pořídil v Tatrách a v Alpách. Při jejich prohlížení mi došlo, že mám na hory velmi podobný pohled, jako měl Michal. Po dohodě s jeho maminkou jsem z vybraných fotografií sestavil fotogalerii. V ní jsem použil i fotografie, na kterých Michala zachytili jeho kamarádi.

Nechť je fotogalerie vzpomínkou na člověka, který měl Tatry velmi rád.

Příspěvek byl publikován v rubrice Tatranské vrcholy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: Tatranské vrcholy – vzpomínka

  1. SV napsal:

    nech je. krásne fotografie.

  2. Rado napsal:

    Nezabudnem, stretol som ho na Veľkom Mengusáku.. taký zvláštny smutný príbeh..

  3. Buteo napsal:

    Hezky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *